Menu Sluiten

BBQ schoonmaken: 4 handige tips

barbecue schoonmaken

Zo maak je een barbecue schoon

We laten je middels de onderstaande video’s zien hoe je een barbecue heel makkelijk schoon kunt maken. Onder de video kan je onze eigen handige 4 tips lezen voor het schoonmaken van je BBQ!

1. Laat je gerechten niet aanbranden

Misschien wel een tip waar je op voorhand niet aan dacht. Het schoonmaken van de barbecue begint namelijk al bij het grillen zelf. Op het moment dat vlees, vis of een ander gerecht zich hecht aan het rooster is het eigenlijk te laat. Zorg ervoor dat je het rooster altijd even insmeert met zonnebloem- of olijfolie voordat je gaat bakken. Zo voorkom je dat aangebrande gerechten zich niet gaan hechten aan het rooster. Je kan het rooster ook insmeren met citroensap, dat helpt ook erg goed! Geniet van je BBQ zonderr vastklevend vlees.

2. Maak de BBQ de zelfde dag nog schoon

Wacht niet te lang met het schoonmaken van je barbecue. Etensresten, vet en andere overblijfselen hechten zich graag aan het rooster en alles wat er omheen zit. Door lang te wachten met het schoonmaken is dit moeilijker te verwijderen en wordt het schoonmaken echt een vervelend klusje.

Laat de BBQ na het bakken even afkoelen en maak deze schoon zodra het kan. Er zijn talloze schoonmaakmiddelen om het rooster schoon te maken. Een belangrijke tip is de staalborstel. Hiermee kan je eenvoudig etensresten verwijderen. Smeer na het verwijderen van de etensresten het rooster nog even in met plantaardige olie (tegen het roesten) en klaar is kees!

Deze staalborstels raden wij aan:

3. Leg het rooster in het gras

Dit is iets waar je niet elke dag aan denkt, maar het helpt echt. Door het rooster in het gras te plaatsen laten resten los. Dit komt door de dauw die op het gras ontstaat. De dauw zorgt ervoor dat de etensresten losweken en je deze na een nachtje op het gazon er zo af kunt halen. Simpel en effectief!

4. Reinig de BBQ zelf

Het reinigen van het rooster is natuurlijk erg belangrijk, maar vaak wordt de barbecue zelf vergeten. Dit is natuurlijk niet erg smakelijk omdat er nog allemaal resten en vet achter kunnen blijven. Daarnaast zorgt het reinigen van de barbecue zelf ook voor een langere levensduur van het apparaat. Gebruik voor het reinigen van de barbecue een zachte doek en niet-bijtend schoonmaakmiddel. Als finishing touch kan je een beschermhoes gebruiken voor het afdekken van de BBQ.

Ons advies voor beschermhoezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *