Menu Sluiten

Aan welke eisen moet een horeca vrieskast zien te voldoen?

Eén van de toestellen die je in een horecazaak moet kopen is een vrieskast. Het spreekt namelijk voor zich dat het onmogelijk is om alle ingrediënten en producten vers te kunnen houden in een gewone koelkast. Om dit probleem op te vangen en om pro-actief te kunnen werken kiezen het merendeel van de horecazaken er dan ook voor om te investeren in één of soms zelfs meerdere vrieskasten. Ben jij dat ook van plan, maar wil je eerst graag meer te weten komen over de belangrijkste aandachtspunten? Dat is mogelijk door je te verdiepen in de onderstaande informatie!

Over welk temperatuurbereik moet ze beschikken?

Eén van de eerste zaken waar je bij het kopen van een vrieskast altijd rekening mee moet houden heeft betrekking tot het temperatuurbereik waarover ze moet beschikken. Dit is meteen een punt waar veel mensen niet bij stil blijven staan, maar wat toch zeer belangrijk is. Bij bepaalde producten is het namelijk zo dat ze bij voorkeur worden opgeslagen bij een temperatuur van -10 graden. Voor andere producten geldt dan weer dat het wordt aangeraden om ze op te slaan bij een temperatuur van -18 graden. Dit zorgt ervoor dat je altijd goed moet opletten voor wat het temperatuurbereik betreft van de vrieskast. Bepaal ook op voorhand voor jezelf wat nu precies de belangrijkste functie wordt van de vrieskast. Wil je ze met andere woorden voornamelijk gaan gebruiken om zelfgemaakte ingrediënten in op te slaan of ga je ze gebruiken voor het bewaren van bijvoorbeeld vis of aangeleverde broodproducten? Ook deze keuzes kunnen een niet onbelangrijk verschil uitmaken in de praktijk.

Houd rekening met de verschillende soorten

Wanneer je aandacht hebt besteed aan bovenstaande is het tijd geworden om te kijken naar het type waar je gebruik van wenst te maken. Op dit vlak moet er vooral rekening worden gehouden met de bouw en de indeling waar de kast over beschikt. Wat bedoelen we hier precies mee? Zeer eenvoudig. Er wordt op de markt een onderscheid gemaakt tussen een een bewaarvrieskast en een gewone vrieskast. Zal de vrieskast best regelmatig open en dicht gaan? In dat geval heb je nood aan een bewaarvrieskast. Ben je vooral van plan om er bederfelijk materiaal in te stoppen? In dat geval zal je rekening willen houden met de aanwezigheid van een dynamische in plaats van een statische koeling. Deze laatste kent namelijk kleine variaties in temperatuur die ervoor kunnen zorgen dat de houdbaarheid van bepaalde producten kan worden aangetast.

Let op de capaciteit van de vrieskast die je gaat kopen!

Tot slot spreekt het voor zich dat voor een vrieskast geldt dat ze kan worden aangekocht in verschillende capaciteiten. Ook dit is uiteraard een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het spreekt voor zich dat de capaciteit van de vrieskast altijd in lijn moet liggen met de hoeveelheid aan voeding die je er in wenst op te slaan. Dat is echter niet alles. Daarnaast dient er namelijk ook rekening mee te worden gehouden dat de kast een behoorlijke hoeveelheid plaats in beslag kan nemen. Houd dus bij het aanschaffen van een bepaalde vrieskast ook altijd rekening met de hoeveelheid aan plaats die ervoor beschikbaar is. Klik hier voor een professionele horeca vrieskast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *